header banner
Default

In slechts enkele maanden kocht de beleggingsapp miljarden bitcoin


Het handige van blockchain-technologie is dat transacties openbaar zijn en je dus vaak kunt achterhalen wie de grootste eigenaren zijn.  Dat geldt ook voor het Bitcoin (BTC) netwerk. Eén adres heeft de afgelopen paar maanden een enorm hoeveelheid bitcoin bij elkaar gesprokkeld. Het lijkt nu toch bekend te zijn van wie dit adres is.

📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

Van wie is deze bitcoin wallet?

VIDEO:

On-chain data van Blockchain.com toont dat een adres maar liefst 118.300 BTC bezit. Het gaat niet om de bitcoin wallet van MicroStrategy, die bezit zelfs nog meer. Het is nog niet officieel bevestigd van wie het adres is, maar het lijkt erop dat het van Robinhood, een de populaire Amerikaanse handelsapp, is.

Althans, blockchain-analysedienst Arkham Intelligence denkt dat het Robinhood gaat. Als dit klopt, dan is het handelsplatform nu een van de grootste bitcoin houders. In totaal bezit Robinhood momenteel 3,08 miljard dollar aan BTC, of 2,7 miljard euro.

Begin deze week gingen er ook geruchten dat het adres mogelijk van BlackRock was. Deze gigantische vermogensbeheerder heeft namelijk een aanvraag gedaan voor een exchange-traded fund (ETF) voor bitcoin, wat zou kunnen betekenen dat het al een flink bedrag bitcoin heeft geïnvesteerd om later voor het fonds te gebruiken.

Maar Robinhood moet net als andere beursgenoteerde bedrijven bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeven hoe het er financieel voor staat. In een bij de SEC ingediend 10-Q-document is te lezen dat het handelsplatform in totaal 4,24 miljard dollar in BTC op de balans heeft staan. Het document toont de kwartaalcijfers, waarvoor 30 juni als peildatum is gebruikt.

Advertisement

Mogelijk niet alle BTC van Robinhood

VIDEO:

De bitcoin koers stond op dat moment rond de 30.500 dollar, wat zou betekenen dat het in totaal zo’n 139.000 BTC had. Het bedrijf zal meer walletadressen hebben dan deze, maar het bedrag komt opvallend veel overeen met het bedrag in de mysterieuze wallet.

Robinhood is een handelsplatform, dat betekent dat de coins vermoedelijk niet uitsluitend van Robinhood zelf zijn. Dat is een belangrijke reden waarom het eerder dit jaar ruim 24% van alle Dogecoin (DOGE) bezat.

Toch is het nog niet duidelijk wat precies de details omtrent het adres zijn, het is dus nog mogelijk dat ze op de balans van het bedrijf zelf staan. Het is geen geheim dat sommige exchanges bewust bepaalde coins aanhouden als investering. Zo heeft Coinbase volgens Bitcoin Treasuries ruim 9.000 BTC voor zichzelf gereserveerd.

Er bestaan naast Robinhood en Microstrategy nog grotere BTC wallets. Het gaat dan vooral om de grote crypto exchanges. Volgens investeringsbedrijf River bezit Bitfinex ruim 192.000 BTC en Binance bijna 500.000 BTC.

Sources


Article information

Author: Elizabeth Gonzalez

Last Updated: 1700228522

Views: 828

Rating: 3.7 / 5 (50 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Elizabeth Gonzalez

Birthday: 2016-06-17

Address: 012 Jennifer Forest, Barryborough, AL 55537

Phone: +4703009644453355

Job: Electrician

Hobby: Metalworking, Writing, Soccer, Bird Watching, Chocolate Making, Lock Picking, Wildlife Photography

Introduction: My name is Elizabeth Gonzalez, I am a clever, candid, tenacious, forthright, risk-taking, welcoming, valuable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.