header banner
Default

Dan Tapiero, a macroexpert: Crypto adoption is enormous


Macro-guru Dan Tapiero zegt dat de crypto-industrie de afgelopen vier jaar alleen al een gigantische adoptiesnelheid zag. “De eerste keer dat ik een idee voor een crypto-fonds had was in 2019, toen was de complete industrie 300 miljard dollar waard. […] Op de piek van 18 maanden geleden stond dit getal op 3,2 biljoen dollar, en vandaag de dag staan we op 1,7 biljoen dollar. Dat is ongelooflijk”, aldus een optimistische Dan Tapiero.

Tapiero is optimistisch over toekomst crypto

Het is mooi om te zien dat een macro-grootheid als Dan Tapiero zo optimistisch is over de toekomst van crypto. “Okay, we zijn stevig gedaald vanaf de piek; maar vanaf vier jaar geleden gemeten staat er een stijging van 500 procent. Ik denk niet dat mensen zich de adoptie zoals we daar altijd over spreken, zowel institutioneel als via retail op een gigantische snelheid plaatsvindt”, aldus Tapiero.

“Iets wat 500 procent stijgt in vier jaar tijd, pakt ongeveer 100 procent per jaar. Dat is enorm snel”, zo claimt Tapiero. Daar moeten we hem overigens wel corrigeren, want 500 procent in vier jaar betekent een rendement van ongeveer 50 procent per jaar.

Tapiero is op dit moment vooral enthousiast over de potentie van het tokeniseren van assets uit de echte wereld. Denk bijvoorbeeld aan het op de blockchain zetten van vastgoed of kunst.

Crypto groeit sneller dan ooit

We zien het misschien niet helemaal aan de koersen op dit moment, maar volgens Tapiero groeit crypto momenteel sneller dan ooit. “De realiteit is dat de industrie op het snelste tempo groeit sinds ik in 2019 instapte. De hoeveelheid innovatie, het aantal nieuwe ideeën, nieuwe producten, nieuwe toepassingen en natuurlijk de hele DeFi-wereld”, zo gaat een enthousiaste Tapiero verder.

Nu is het te hopen dat die adoptie en snelle groei van de industrie zich ook zal vertalen in hogere koersen en natuurlijk een nieuwe bullmarkt in 2024 of 2025.

Als we naar de agenda van volgend jaar kijken dan ziet het er in ieder geval hoopvol uit voor de industrie. Voor Bitcoin staat er namelijk weer een halving op het programma en verder krijgen we natuurlijk (zeer waarschijnlijk) de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

Alles bij elkaar zou dat weleens voldoende kunnen zijn om een nieuwe bullmarkt te starten voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Sabrina Waller

Last Updated: 1697970962

Views: 1169

Rating: 4.9 / 5 (46 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sabrina Waller

Birthday: 2021-07-25

Address: 9937 Lopez Forks Apt. 467, North Debraton, CA 95129

Phone: +3835982348598219

Job: Article Writer

Hobby: Surfing, Robotics, Tennis, Poker, Running, DIY Electronics, Baking

Introduction: My name is Sabrina Waller, I am a striking, important, clever, strong-willed, variegated, Colorful, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.