header banner
Default

Op Bitcoin Amsterdam - BLOX | Nieuws maakte Blockstream dit onlangs bekend


Table of Contents

Chistian Decker, een ontwikkelaar van Blockstream, heeft zojuist op Bitcoin Amsterdam bekend gemaakt dat zij een nieuw product lanceren. Dit is een van de twee grote bekendmakingen op deze dag. Wat werd er gezegd tijdens zijn presentatie?

Veiligheid vs gemak

VIDEO: Blockstream Announcement - Christian Decker
Bitcoin Magazine

Zijn presentatie begint niet goed, aangezien hij de verkeerde slides heeft, maar besluit toch verder te gaan. “Wie gebruikt Lightning?”, zo vraagt hij. Dit wordt opgevolgd door de vraag of mensen custodial of non-custodial wallets (eigen beheer) hebben – of überhaupt weten wat het zijn.

Hij doelt naar het gemak van custodial wallets, omdat ze zo makkelijk zijn, maar tegelijkertijd levert dit in aan veiligheid. Het interesseert mensen niet of het heel betrouwbaar is, maar het gemak is belangrijker.

Inmiddels doen zijn slides het weer, en gaat hij verder over deze tweede laag op de Bitcoin blockchain. “Is er een weg om Lightning makkelijker te integreren, zonder dat de veiligheid in gevaar wordt gebracht?” Het korte antwoord is ‘ja’.

Greenlight

VIDEO: Blockstream 2022: Building On Bitcoin
Blockstream

Vervolgens laat hij het nieuwe systeem ‘Greenlight’ zien. Het is een lightning node ‘as a service’ van Blockstream. Hierdoor kan elke gebruiker of developer snel een Lightning node opzetten in een paar seconden. Hij noemt het zelf “het beste van beide werelden”. Hieronder zie je de specificaties van het betreffende product.

Gebruikers hebben volledige controle over hun fondsen. Zij kunnen zelf betalingen beginnen en leren over geautomatiseerde betaling, zonder dat ze compleet aan hun lot worden overgelaten. Er wordt nog hard aan gewerkt, maar je kan je al inschrijven via hun website. “Greenlight is de snelste stap om gebruikers financiële onafhankelijkheid te geven”.

Later vandaag komt Matej Zak, de CEO van cryptowallet gigant Trezor, ook nog met een belangrijke aankondiging op de conferentie.

Sources


Article information

Author: Aaron Taylor

Last Updated: 1699463282

Views: 761

Rating: 4.5 / 5 (108 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aaron Taylor

Birthday: 1922-11-14

Address: 9678 Mario Forest, North Franciscoburgh, IA 33783

Phone: +3634900520992102

Job: Plumber

Hobby: Ice Skating, Camping, Beekeeping, Cycling, Singing, Coffee Roasting, Metalworking

Introduction: My name is Aaron Taylor, I am a cherished, Precious, transparent, frank, artistic, multicolored, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.